Pravidla ochrany osobních údajů a cookies

Aktualizováno: 1. července 2020

Obecné informace

Meteoprog.lv SIA (číslo registrace: 40103254450, adresa registrována: Litevská republika, Rīga, Baznīcas iela 13 - 17) (dále - "my", "náš", „nás“ nebo “Meteoprog”) provozuje následující seznam internetových stránek: www.meteoprog.ua, www.meteoprog.at, www.meteoprog.be, www.meteoprog.by, www.meteoprog.ch, www.meteoprog.cn, www.meteoprog.co.il, www.meteoprog.co.uк, www.meteoprog.com, www.meteoprog.com.ar, www.meteoprog.com.br, www.meteoprog.com.co, www.meteoprog.com.pt, www.meteoprog.cz, www.meteoprog.de, www.meteoprog.dk, www.meteoprog.es, www.meteoprog.fr, www.meteoprog.gr, www.meteoprog.hu, www.meteoprog.in, www.meteoprog.it, www.meteoprog.kz, www.meteoprog.lt, www.meteoprog.lv, www.meteoprog.md, www.meteoprog.nl, www.meteoprog.no, www.meteoprog.pl, www.meteoprog.ro, www.meteoprog.rs, www.meteoprog.se, www.meteoprog.sk, www.meteoprog.us, www.meteoprog.uz, www.meteoprog.ee, www.meteoprog.net, www.meteoprog.com.ua, www.meteoprog.kiev.ua, www.meteoprog.co.ee, www.meteoprog.tv, www.meteoprog.info, www.meteoprog.eu (souhrnný název "Servis").

Náš Servis provozujeme za účelem informování uživatelů o předpovědi počasí v různých geografických oblastech.

Tato stránka vás informuje o Pravidlech ochrany osobních údajů a cookies (dále “Pravidla”) z hlediska sběru, použití a zvěřejnění vašich osobních údajů a vaší aktivity spojené s těmito údaji během užívání našeho Servisu.

Vaše data zpracováváme za účelem poskytování a vylepšování Servisu. Používáním Servisu souhlasíte se sběrem a užitím informací v souladu s těmito Pravidly. Pokud není definováno jinak v těchto Pravidlech, termíny použité v těchto Pravidlech mají stejný význam jako v našich Obchodních podmínkách.

Sběr a užití informací

Sbíráme několik druhů informací pro různé účely s cílem poskytovat a vylepšovat náš Servis.

Typy sbíraných dat

Osobní údaje

Během používání našeho Servisu vás můžeme požádat o sdílení určitých osobně identifikovatelných informací, které mohou být použity za účelem kontaktu s vámi nebo vaší identifikace (dále jen “Osobní údaje”). Osobně identifikovatelné informace mohou obsahovat cookies a uživatelská data, ale i jiné údaje.

Uživatelská data

Dále můžeme sbírat informace o tom, jakým způsobem se uživatelé k Servisu připojují a jak je Servis užíván (dále – “Uživateská data”). Tato Uživatelská data mohou obsahovat informace jako adresu internetového protokolu vašeho počítače (např. IP adresu), typ prohlížeče, verzi prohlížeče, stránky našeho Servisu, které jste navštívili, čas a datum vaší návštěvy, čas strávený na stránkách, jedinečné identifikátory zařízení a další diagnostická data.

Sledovací data a soubory cookies

Používáme cookies a podobné sledovací technologie za účelem sledování aktivity na našem Servisu a za účelem získání určitých informací. Cookies jsou soubory s malým množstvím dat, která mohou obsahovat jedinečný anonymní identifikátor. Cookies jsou posílány z internetové stránky vašemu prohlížeči a jsou ukládány ve vašem počítači. Další používané sledovací technologie jsou např. beacons, tagy a skripta, jež slouží ke sběru a sledování informací a také k vylepšování a analýze našeho Servisu.

Jako uživatel můžete nastavit váš prohlížeč tak, aby odmítal všechny cookies nebo aby vás upozornil, když se cookie posílá. Nicméně, pokud nepovolíte cookies, je možné, že nebudete schopni používat určité části našeho Servisu.

Příklady našich cookies:

  • Session Cookies. Používáme Session Cookies k provozování našeho Servisu.
  • Preference Cookies. Používáme Preference Cookies k zapamatování vašich preferencí a různých nastavení.

Pro informace o tom, jaké konkrétní cookies používáme, nás kontaktujte na e-mailové adrese - info@meteoprog.com.

Ukládání souborů cookies

Cookies, které shromažďujeme, jsou ukládány standardním způsobem v servisní složce vašeho prohlížeče. Každý prohlížeč může ukládat cookies v jiných adresářích. Na těchto odkazech se můžete dozvědět, jakým způsobem jsou cookies ukládány na nejpoužívanějších prohlížečích a jak s cookies nakládat:

Další užitečné informace můžete najít ve vašem prohlížeči, když stisknete tlačítko HELP.

Některé cookies, které shromažďujeme, nemají datum expirace. Cookies, které jsou ukládány po určitou dobu (1 nebo 2 roky), jsou po expirační době vašim prohlížečem automaticky vymazány.

Použití dat

Meteoprog.lv SIA používá shromážděná data k různým účelům:

  • K provozování a údržbě Servisu;
  • K upozornění o změnách Servisu;
  • K umožnění vaší účasti na interaktivních vlastnostech našeho Servisu, pokud budete mít zájem;
  • K prozování zákaznické péče a podpory;
  • K provádění analýzy důležitých informací za účelem vylepšování Servisu;
  • K monitorování užívání Servisu;
  • K detekci, předcházení a řešení technických problémů.

Přenos dat

Vaše informace, včetně osobních údajů, mohou být sdíleny – a uloženy na – počítačích mimo vaši zemi, provincii, nebo jinou vládní jurisdikci, kde zákony o ochraně osobních údajů mohou být jiné než ty ve vaší jurisdikci.

Pokud žijete mimo Litevskou republiku a rozhodnete se s námi sdílet informace, berte prosím na vědomí, že můžeme posílat data, včetně osobních údajů, mimo Litevskou republiku. Váš souhlas s těmito Pravidly a následné sdílení těchto informací vyjadřuje váš souhlas s přenosem dat. Jelikož Meteoprog.lv SIA sídlí v Litevské republice a občas může přenášet osobní údaje o uživateli do země, která není Evropskou unií uznána za bezpečnou zemi s odpovídající úrovní ochrany dat dle článku 45 GDPR (Obecné nařízení o ochraně osobních údajů), abychom vyhověli požadavkům GDPR, obvykle postupujeme podle Standard Contractual Clauses (SCC) s těmi poskytovateli servisu, kteří se podílejí na zpracování dat.

Zveřejnění údajů

Zákonné požadavky

Meteoprog.lv SIA může uveřejnit vaše osobní údaje v dobré víře a za předpokladu, že to je nezbytné, za účelem:

  • vyhovění právním závazkům;
  • ochrany a obrany vlastnických práv Meteoprog.lv SIA;
  • zabránění nebo vyšetřování možných provinění ve spojení se Servisem;
  • ochrany osobní bezpečnosti uživatelů Servisu nebo veřejnosti;
  • ochrany proti právní odpovědnosti.

Bezpečnost dat

Bezpečnost vašich dat je pro nás důležitá, ovšem mějte na vědomí, že žádná metoda internetového přenosu nebo metoda elektronického uchování není 100% bezpečná. I přesto, že usilujeme o používání komerčně přijatelných prostředků za účelem ochrany vašich osobních údajů, nemůžeme garantovat úplnou bezpečnost.

Poskytovatelé servisu

Můžeme zaměstnat externí společnosti nebo osoby za účelem usnadnění našeho Servisu (dále – “Poskytovatelé Servisu”), za účelem poskytnutí Servisu naším jménem, za účelem provádění služeb spojených se Servisem, nebo za účelem asistence při analýze způsobu užívání našeho Servisu. Tito externí pracovníci mají přístup k vašim osobních údajům pouze za účelem provedení těchto úkolů našim jménem a nesmějí údaje zvěřejňovat nebo je používat k jiným účelům.

Analytická data

Máme možnost využít externí Poskytovale Servisu za účelem monitorování a analýzy použití našeho Servisu.

Můžeme například použít Google Analytics. Google Analytics je internetový servis analýzy dat nabízený společností Google, který sleduje a poskytuje informace o provozu na webu. Google používá shromážděná data ke sledování a monitorování používání našeho Servisu. Tato data jsou sdílena s dalšími Google servisy. Google může použít nasbíraná data k nastavení a personifikování reklam své vlastní reklamní sítě.

Odhlásit se z poskytování vaší aktivity Google Analytics můžete instalováním doplňku Google Analytics opt-out. Tento doplněk zabraňuje Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js a dc.js) ve sdílení informací o aktivitě návštěv s Google Analytics.

Pro více informací o postupu při ochraně osobních údajů na Google prosím navštivte webovou stránku Google Privacy & Terms: https://policies.google.com/privacy?hl=en

Také můžeme použít Google Tag Manager. Google Tag manager je systém správy tagů (tag management system - TMS), který nám na našich stránkách dovoluje rychle a snadno aktualizovat kód měření a příbuzné fragmenty kódů, běžně známé jako tagy. Jakmile byl malý úsek Tag Manager kódu přidán k našemu projektu, můžeme bezpečně a snadno nasadit analytické a měřicí konfigurace tagu z internetového rozhraní uživatele. Pro více detailů ohledně Google Tag Manager klikněte na tento odkaz: https://support.google.com/tagmanager/answer/6102821?hl=en

Kromě toho můžeme použít Yandex Metrica – nástroj pro vyhodnocení provozu stránky a analýzy uživatelského chování. Yandex Metrica nám pomáhá získat popisné reporty a zaznamenávat aktivitu jednotlivých uživatelů, zjišťovat, co lidé hledají na našich stránkách, sbírat statistiky o reklamách v Yandex Direct, a mít přehled o konverzních sazbách.

Pro vice detailů klikněte na tento odkaz: https://metrica.yandex.com/about

Odkazy na další stránky

Náš Servis může obsahovat odkazy na další stránky, které nejsou provozovány našim jménem. Pokud kliknete na externí odkaz, budete přesměrováni na externí stránku. Doporučujeme vám přečíst si Pravidla ochrany osobních údajů každé stránky, kterou navštívíte. Nemůžeme ovlivnit a nemáme žádnou zodpovědnost za obsah, ochranu osobních údajů, nebo praktiky žádných externích stránek nebo servisů.

Práva uživatele

Co se týče osobních dat, máte právo:

  • Vymazat vaše osobní údaje: můžete nás požádat o vymazání nebo smazání všech nebo některých vašich osobních údajů (např. pokud již nevyužíváte náš Servis).
  • Změnit nebo opravit vaše osobní údaje: take nás můžete požádat o změnu, aktualizaci nebo opravu vašich dat v určitých případech, zvláště poud jsou data nepřesná.
  • Vznést námitku, limitovat nebo omezit použití vašich osobních údajů: můžete nás požádat, abychom nadále nepoužívali všechna nebo některá vaše osobní data (např. pokud nemáme zákonné právo na jejich užití) nebo abychom omezili jejich užívání (např. když jsou vaše osobní data nepřesná nebo je užíváte protiprávně). Nicméně, toto může vyústit v nefunkčnost některých dalších služeb.
  • K přístupu a/nebo získání vašich osobních dat: můžete nás požádat o kopii vašich osobních údajů, kterou jsme získali v strojově čitelné podobě.
  • Poslat vaše osobní data vámi určenému zdroji: můžete nás požádat o přenos vašich osobních dat ve prospěch zdroje, který si určíte. Pokud si přejete využít některá z těchto práv, kontaktujte nás prosím na info@meteoprog.com
  • Podat stížnost: V případě, že nesouhlasíte se způsobem, jakým nakládáme s vašimi daty, mate právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů. Váš Úřad pro ochranu osobních údajů můžete nalézt na tomto odkazu.

Soukromí dětí

Náš Servis není určen lidem mladším 18 let (dále – “Děti”).

Vědomě neshromažďujeme identifikovatelné informace o osobách mladších 18 let. Pokud jste rodič nebo poručník a víte o tom, že vaše dítě nám poskytlo své osobní údaje, kontaktujte nás prosím. Pokud se dozvíme, že jsme obdrželi osobní údaje od dětí bez ověření nebo souhlasu rodičů, podnikneme kroky k vymazání těchto informací z našich serverů.

Změny těchto Pravidel ochrany osobních údajů

V průběhu času můžeme aktualizovat naše Pravidla ochrany osobích údajů a cookies. Upozorníme vás na každou změnu umístěním nových Pravidel ochrany osobních údajů a cookies na naši stránku.

Také vás můžeme informovat emailem a/nebo upozorněním na našem Servisu předtím, než bude změna účinná, a aktualizovat “datum účinnosti” v úvodu těchto Pravidel ochrany osobních údajů a cookies.

Doporučujeme vám pravidelně revidovat tato Pravidla ochrany osobních údajů a cookies. Změny těchto Pravidel ochrany osobních údajů a cookies jsou účinné, jakmile jsou umístěny na naši stránku.

Právní rámec zpracování údajů

Během sběru a zpracování vašich osobních dat ve společnosti Meteoprog.lv SIA dodržujeme principy a pravidla stanovená v Obecném nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR). Doporučujeme vám přečíst si GDPR zde.

Kontaktujte nás

V případě, že budete mít nějaké dotazy ohledně Pravidel ochrany osobních údajů a cookies, kontaktujte nás prosím emailem na: info@meteoprog.com